Lars Niclas Fasth

Fotograf med utgångspunkt i Norrköping.

Information
Email
Instagram
Twitter

El Franco och Farfar (Lava förlag, 2023)Kan man lita på andra? På varandra?


Luften bär ett löfte om förändring. Han känner det, där han sitter högt upp i ett träd och tittar ut över skogen. Men har man levt så länge som Farfar har man upplevt detta flera gånger tidigare. Varför skulle den här gången vara annorlunda?

En sen vårkväll knackar en ung kvinna på hans dörr. Hon är precis vad han inte är. Hon har aldrig tagit någons liv. Hon jagar den förändring han tröttnat på. Är det lönt att släppa in en ny person i det ensamma lugnet?

Så sätts hela världen i lågor. Ingen vet längre vad som sker.

El Franco och Farfar är en berättelse om osannolik vänskap i en rämnande värld, där de moraliska ramverken helt slås i bitar.


Utgiven av Lava förlag, omslag av Mikael Landby. Omslagsbilden är baserad på ett av mina foton, från det här galleriet.

Bokus
Adlibris


ISBN: 9789189723665

Berättelsen om när en ung kvinna på slump hittar hem till en gammal man, precis i de skälvande sista stunderna innan allt brakar ihop. De måste lära känna varandra och lära sig lita på varandra, medan de flyr från något som ingen har en aning om vad det är.

Som en roadmovie till fots, längs grusvägar, okända stigar, och en bit med tåg. Kanske lite som en The Road i svenska skogar – fast i samband med att DET SKER, inte efter att DET SKETT. Den är bitvis hemsk, men den söker hopp.